Amerikaanse appeltaart

1
120 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een kom de boter, bloem en suiker met je vingertoppen tot kruim. Voeg het ei en het water toe en meng alles met de hand tot een samenhangend deeg. Kneed het niet. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 3 Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd ze in plakjes. Doe de plakjes met het citroensap in een kom.
  • 4 Verhit de boter in een koekenpan, roer de kristalsuiker, de kaneel en het gemberpoeder erdoor en bak de plakjes appel erin: dat gaat het makkelijkst in porties. Laat de appel afkoelen. Verdeel het deeg in 2 stukken, waarbij het ene stuk wat groter is dan het andere.
  • 5 Rol het grootste stuk deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap van circa 30 centimeter doorsnede.
  • 6 Bekleed hiermee een flanvorm met losse bodem van 24 centimeter. Druk het deeg voorzichtig tegen de bodem en de rand van de vorm en laat het over de rand hangen.
  • 7 Vul de deegbodem met de gebakken plakjes appel.
  • 8 Rol het kleinere stuk deeg uit tot een lap van circa 25 centimeter doorsnede.
  • 9 Klop het ei los met een scheutje melk en bestrijk daarmee de rand van het deeg. Leg dan de kleinere deeglap op de appelvulling. 1
  • 0 Druk het deeg op de rand stevig aan, zodat de onderkant en bovenkant goed op elkaar zitten. Snijd overtollig deeg af.

Amerikaanse appeltaart is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Kalkoenworstenbroodjes met gevulde sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaans-Amerikaanse lasagne
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chimichurri (Zuid-Amerikaanse kruidensalsa)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse pancakes
15 min
Bekijk recept