Romige rijst met balsamico-aardbeien

4
80 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de aardbeien, dep ze droog en snij ze in kwarten. Meng de suiker met de sinaasappellikeur en de balsamicoazijn. Schep er de aardbeien door. Dek af en laat 1 uur marineren.
  • 2 Snij het vanillestokje open en schraap het merg bij de melk. Kneus de kardemompeulen, doe ook die bij de melk en breng aan de kook. Voeg er de rijst aan toe en roer om. Laat 1 uur zachtjes garen (roer geregeld om met een houten lepel).
  • 3 Roer de suiker door de rijstpap. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en verwijder de kardemompeulen en het vanillestokje.
  • 4 Klop de slagroom stijf. Spatel 'm door de afgekoelde rijstpap. Verdeel over glaasjes of kommetjes en werk af met de gemarineerde aardbeien.

Romige rijst met balsamico-aardbeien is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept