Varkensribbetjes met gevulde aardappel

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de ui, snipper ‘m heel fijn. Snij de paprika en de chorizo in heel kleine blokjes. Kook de erwtjes beetgaar. Meng ze met de rode ui, chorizo, paprika en mayonaise. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.
  • 2 Spoel de aardappelen, dep ze droog en leg ze in een vuurvaste schaal. Meng flink wat zeezout met de gemalen olijfpitten en bedek hiermee de aardappelen. Gaar ze 40 à 45 min. op de barbecue. Je kunt de aardappelen eventueel ook in de oven garen: 45 min. op 200°C.
  • 3 Doe alle droge kruiden voor de ribbetjes in een kommetje en meng met de barbecuesaus. Wrijf de ribbetjes hiermee in.
  • 4 Bak het vlees op een minder heet gedeelte van de barbecue en draai het geregeld om zodat het niet verbrandt. Het bakken duurt ongeveer een halfuur.
  • 5 Haal de aardappelen uit het zeezout. Snij ze open, lepel er wat erwtjesmayonaise in. Serveer met de gelakte ribbetjes.

Varkensribbetjes met gevulde aardappel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Varkensribbetjes met druiven en gebakken groente
30 min-
Bekijk recept
Spare ribs uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Feijoada
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
In de oven gebakken ribbetjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept