Pizza met een pittige toets

3
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de gist met 200 ml lauw water en roer om. Maak op het werkblad een berg van de bloem met in het midden een kuiltje. Giet het gistmengsel en de olijfolie in het kuiltje en kneed alles tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom en bedek die met een vochtige doek. Laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
  • 2 Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed 2 minuten. Verdeel het deeg in drie gelijke porties. Rol elke portie uit met een deegroller.
  • 3 Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met peper en zout en laat slinken. Bestrijk de pizzabodems met harissa. Verdeel de spinazie en de verkruimelde fetaerover. Bestrooi met pijnboompitten en Marokkaanse kruiden. Bak 20 minuten in de oven of tot de pizza’s klaar zijn.

Pizza met een pittige toets is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met fijne groenten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Homemade limoncello
20 min Snack
Bekijk recept
Stoemp met feta, gedroogde tomaten en merguezworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept