Amandel-appeltaartjes

20
60 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een glad beslag dat niet meer aan je handen plakt. Voeg eventueel wat koud water of extra bloem toe.
  • 2 Halveer het deeg en vorm er twee rolletjes van. Wikkel ze in plasticfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  • 3 Vet 20 taartvormpjes in met boter en bestuif met bloem.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het deeg in 20 plakjes, rol licht uit en verdeel over de vormpjes. Bak ze in ongeveer 15 min. goudbruin in de oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen in de vormpjes. Haal de taartjes uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
  • 5 Spoel en droog de appelen, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de partjes in schijfjes. Bak ze goudbruin in een pan met boter. Haal van het vuur, bestrooi met de bruine suiker en kaneel en laat afkoelen.
  • 6 Klop de room stijf met de vanillesuiker en vul de kleine taartjes ermee. Werk af met de gebakken appelschijfjes.

Amandel-appeltaartjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mini appeltaartjes
Bekijk recept
Appelgebakjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kleine tarte tatins
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Eenpersoons appel-spijstaartjes
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept