1 Meng de bloem met de suiker en vanillesuiker. Maak in het midden een kuiltje. Werk geleidelijk de boter – in stukjes – door het bloemmengsel. Kneed tot een stevig en homogeen deeg. Wikkel het in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
2 Strooi de roze suiker uit op een snijplank. Verdeel het deeg in 2 of 3 stukken. Maak er rolletjes van ongeveer 4 cm dik van. Wentel de rolletjes in de roze suiker tot ze volledig bedekt zijn. Druk de suiker lichtjes aan.
3 Snij met een scherp mes dunne plakjes van de deegrolletjes. Leg ze op de bakplaat
4 Bak de koekjes in 8 tot 10 minuten goudgeel in de oven. Haal ze voorzichtig met een paletmes van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar ze tot gebruik in een koekjestrommel.
Zandkoekjes met roze suiker is een recept van Libelle Lekker