Quiche met asperges en ham

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem voor het deeg met een snuigje zout. Snij de boter in stukjes. Meng ze met de vingertoppen door de bloem en kneed tot een kruimelige massa. Voeg de parmezaan en de eidooier toe en meng. Voeg 4 eetlepels water toe en kneed tot een stevig deeg. Verpak het deeg in plasticfolie. Zet minstens 30 minuten in de koelkast. 
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit. Beboter een quichevorm en beleg met het deeg. Snij de randen eventueel bij. Bedek met bakpapier en bakbonen. Bak de taartbodem 12 tot 15 minuten blind. 
  • 3 Schil de asperges en breek de taaie uiteinden eraf. Kook ze in 8 tot 10 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Schep ze uit de pan en laat uitlekken. 
  • 4 Snij de ham in reepjes en verdeel ze over de taartbodem. Verdeel de asperges over de ham. Klop de eieren los met de room. Roer er de parmezaan door. Kruid met peper en zout. Giet het mengsel over de asperges. Bak de quiche 30 minuten in de oven. Werk naar smaak af met verse oregano. 

Quiche met asperges en ham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept