Pasta met asperges

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges en breek de houtachtige uiteinden eraf. Kook de schillen ongeveer 20 minuten in 1 tot 1,5 liter water. Zeef de bouillon. 
  • 2 Snij de asperges in stukken van ongeveer 4 cm. Kook ze in 8 tot 10 minuten beetgaar in de aspergebouillon. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken. 
  • 3 Pel en snipper de knoflook. Fruit hem glazig in wat olijfolie. 
  • 4 Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken, vang wat van het kookvocht op. 
  • 5 Meng de asperges en de knoflook door de pasta. Voeg een beetje van het kookvocht toe. Doe de mascarpone erbij en schep goed om tot de kaas volledig is opgenomen. Bestrooi de pasta met peterselie, geraspte citroenschil en hazelnoten. Serveer met parmezaan. 

Pasta met asperges is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept