Kipjambalaya met abrikozen

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kip in hapklare stukken en de chorizo in plakjes. Snij de paprika’s, selder en ui grof. Snipper de chilipeper en knoflook fijn. Bak de chorizo, de kip en de schoongemaakte scampi in wat olijfolie. Kruid met cayennepeper en zout. Als alles gekleurd en gebakken is, haal je het uit de pan. Zet even in de koelkast.
  • 2 Roerbak met wat extra olijfolie de grofgesneden groenten, chili en knoflook. Blus met de kippenbouillon en voeg de tomatenblokjes toe. Voeg de rijst toe en roer goed om. Laat 15 minuten sudderen onder deksel.
  • 3 Voeg de kip, chorizo en scampi toe en laat alles verder garen gedurende ongeveer 10 minuten. Snijd de abrikozen in stukken en hak de peterselie fijn. Voeg toe, roer om en serveer meteen. Lekker met stokbrood.

Kipjambalaya met abrikozen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept