Zoek
Couscoussalade met kip en pompelmoes
4
30 min
Libelle Lekker
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 g kipfilet
kippenbouillon
75 g couscous
1 roze pompelmoezen
1 kl honing
wittewijnazijn
2 el koriander (fijngehakt)
peper
zout
2 el geroosterd pijnboompit (gehakt)
Bereiding
1
Pocheer de kipfilet in kippenbouillon, laat afkoelen en snij in stukjes.
2
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrel los met een vork.
3
Schil de roze pompelmoes, à vif, tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliesjes en vang het sap op. Snij het vruchtvlees in stukjes.
4
Meng het vruchtensap met de honing en roer er enkele druppels wittewijnazijn door.
5
Schep het pompelmoessap, de stukjes kip en pompelmoes en de koriander door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
6
Schep de couscoussalade in glaasjes. Werk naar smaak af met gehakte geroosterde pijnboompitten en enkele partjes pompelmoes.
Couscoussalade met kip en pompelmoes is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Schol met pompelmoesboter
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garden of Eden
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met koolraap
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taboulé van de kapitein
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept