Zoek
Souvlaki van lamsvlees
4
35 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g lamsvlees
200 g gemengde sla
4 rode tomaten
1 rode ui
1 el gehakte oregano
4 el olijfolie
200 ml yoghurt
1 el gehakt peterselie
1 teentje knoflook
1 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
peper
zout
Bereiding
1
Snij het vlees in blokjes. Meng de olijfolie met de oregano, peper en zout. Schep er het vlees door en laat 10 minuten marineren.
2
Maak de groenten schoon. Scheur of snij de sla, snij de tomaten in partjes en de ui in flinterdunne ringen. Meng tot een salade.
3
Pel en snipper de knoflook voor de saus. Meng de yoghurt met olijfolie, wittewijnazijn, knoflook, peterselie, peper en zout.
4
Prik de vleesblokjes op spiesjes. Rooster ze naar smaak op de grill, of bak ze in een grillpan. Serveer de spiesjes met de salade en de yoghurtsaus.
Souvlaki van lamsvlees is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbrochettes (Souvlaki arni)
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissouvlaki, frites & koolsalade
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Souvlaki van varkenshaas
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Souvlaki (vleesspiesjes)
20-30 min -
Bekijk recept