Gevulde aardappelen met asperges en ham

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de aardappelen schoon en kook ze ongeschild in lichtgezouten water. Laat nadien goed afkoelen. Schil de asperges en blancheer ze beetgaar in lichtgezouten water. Snij in stukken.
  • 2 Maak de champignons schoon, snij in plakjes en roerbak in wat boter. Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder ijskoud water en pel ze.
  • 3 Smelt 25 g boter, bestrooi met de bloem en laat al roerend opdrogen. Schenk er de bouillon bij, blijf goed roeren en laat inkoken tot een gladde saus. Roer de room erdoor. Kruid met peper en zout. Hou de saus warm op een heel zacht vuurtje.
  • 4 Snij het kapje van de gekookte aardappelen en hol ze uit. Doe het aardappelkruim samen met de hardgekookte eieren in een kom en plet fijn. Voeg de hamblokjes, de champignons, de asperges en de saus toe en schep om. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • 5 Vul de aardappelen en werk af met gesnipperde bieslook.

Gevulde aardappelen met asperges en ham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept