Gemarmerde chocolade-cheesecake

8
55 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de boter met het gezeefde cacaopoeder, 225 g suiker en 2 eieren. Zeef de bloem en het zout boven de kom, meng tot een glad beslag.
  • 2 Klop de 2 resterende eieren met de resterende suiker wit-schuimig. Roer de ricotta los en meng met het ei-suikermengsel.
  • 3 Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Schep er eerst het chocolademengsel op en vervolgens het cheesecakemengsel. Trek er met een spatel krullen in, voor een marmereffect. 
  • 4 Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven. De taart moet stevig aanvoelen, maar binnenin nog zacht. 
  • 5 Laat de taart afkoelen in de koelkast. Serveer in punten.

Gemarmerde chocolade-cheesecake is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Glutenvrije cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse cranberrycheesecake
25 min Gebak
Bekijk recept

Gemarmerde choco-aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Schwarzwalder kirsch petitfours
2uur- Gebak
Bekijk recept
Gemarmerde yoghurt met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemarmerde lekkernij met aardbeien en frambozen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept