Zoek
Tomaten uit de oven
4
45 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g gehakt
8 tomaten
800 g krieltjes
1 el gehakte oregano
1 el gehakt peterselie
1 takje rozemarijn (afgerist)
1 ei
50 g geraspt kaas
50 g paneermeel
olijfolie
peper
zout
Bereiding
1
Schil de krieltjes en snij ze in kwartjes, kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af. Hol de tomaten uit, bewaar het kapje.
2
Meng het gehakt met het ei, de kaas, het paneermeel en de gehakte kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
3
Vul de tomaten met het gehakt en zet ze in een ingevette ovenschaal.
4
Leg ook de krieltjes erbij, verdeel er de rozemarijn over en besprenkel nog met een scheutje olijfolie. Zet 25 à 30 minuten in de oven.
5
Serveer de gevulde tomaten met de ovenaardappeltjes.
Tomaten uit de oven is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaat en courgette uit de oven
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept