Kipballetjes met seldersaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en pers de knoflook, doe samen met het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, het ei en de peterselie toe.
  • 2 Pel 1 sjalot, snipper fijn. Stoof glanzig en voeg toe aan het gehaktmengsel. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Rol er hapklare balletjes van. Bak ze rondom goudbruin in een beetje boter. 
  • 3 Spoel de selder en snij in ringen. Pel de overige 2 sjalotten en snipper fijn. Smelt een klontje boter in een ruime kookpot en stoof de sjalot en de selder aan. Voeg de tijm en laurier toe. Blus met een flinke scheut witte wijn en laat de alcohol verdampen. Bind de saus met de room.
  • 4 Voeg de balletjes toe aan de saus, laat een kwartier afgedekt pruttelen. 
  • 5 Schil de aardappelen en kook ze gaar. Serveer met de balletjes en de saus. Bestrooi met extra gesnipperde krulpeterselie. 

Kipballetjes met seldersaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofschotel met citroen
Bekijk recept

Macaroni met kipballetjes
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipballetjes met paksoi
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese eiermie met snijbonen en kipgehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kipballetjes in tomatensaus
20 min Bijgerecht
Bekijk recept