Witloof gevuld met gehakt

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Maak het witloof schoon. Snij de stronkjes overlangs doormidden. Hol ze uit, door voorzichtig de binnenste blaadjes te verwijderen.
  • 2 Meng het gehakt met het ei, de tijm en de kaas. Kruid met nootmuskaat, peper en zout, en doe er zoveel paneermeel bij als nodig om het goed te kunnen kneden.
  • 3 Vorm 8 worstjes van het gehakt. Leg ze elk op een witloofhelft en druk er de andere helft op. Omwikkel met een reepje spek en maak vast met keukentouw.
  • 4 Schik de stronkjes in een ovenschaal. Overgiet met de fond en zet 40 à 45 minuten in de oven. Draai geregeld om en overgiet met het braadvocht.

Witloof gevuld met gehakt is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept