Wortelquiche met grisonvlees

6
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen, leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met koriander en komijn en bestrooi met pitten en zaden. Rooster ze 30 minuten in de oven.
  • 2 Smelt de boter. Vet de taartvorm in met wat boter, leg er een vel filodeeg in, bestrijk met boter, leg er opnieuw een vel deeg op en ga zo door, tot je 6 laagjes deeg hebt.
  • 3 Klop de eieren los met de room en de melk. Kruid met peper en zout.
  • 4 Leg de geroosterde wortelen op het filodeeg. Snij het grisonvlees in reepjes en verdeel het over de wortelen. Overgiet met het ei-roommengsel.
  • 5 Bak de quiche nog 30 minuten in de hete oven. Garneer met extra pitten en wat plukjes koriander.
  • 6 Je kan het grisonvlees ook vervangen door gerookte ham.

Wortelquiche met grisonvlees is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Raclette
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Oudjaarrecept Wortelquiche Met Gemarineerde Paddestoelen
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept