Soep van geroosterde pompoen met chips van zoete aardappel

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1  
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de pompoen, verwijder de zaadjes en snij ’m in parten, met de schil eraan. Leg ’m op een bakplaat, samen met de teentjes knoflook en besprenkel met olijfolie. Kruid met komijn, peper en zout. Zet 35 à 40 minuten in de oven.
  • 3  
  • 4 Snij het preiwit in ringen, snipper de ui en stoof ze samen in een grote pan met olijfolie. Doe de geroosterde pompoen in een pan. Duw de tenen knoflook uit hun pel en doe ze erbij. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • 5  
  • 6 Mix de soep fijn en kruid met peper en zout. 
  • 7  
  • 8 Schil de aardappel en snij ’m in flinterdunne plakjes. Dat lukt het best met de mandoline. 
  • 9   1
  • 0 Frituur de plakjes aardappel tot ze krokant zijn. Serveer de soep in borden of kommetjes en werk af met een druppeltje room en de chips van zoete aardappel.

Soep van geroosterde pompoen met chips van zoete aardappel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept