Kalkoengebraad met groentefriet

6
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf het gebraad in met olijfolie. Kruid het met peper en zout. Leg het op de ovenrooster met een bakplaat eronder en zet de oven op 120°C. Laat het vlees garen tot het een kerntemperatuur heeft van 75°C – meet dit met een keukenthermometer.
  • 2 Schil de groenten en snij ze in frietjes. Blancheer ze in kokend licht gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en uitlekken. Dep ze droog.
  • 3 Hak de hazelnoten grof. Meng ze met de tijm en de esdoornsiroop. Haal het vlees uit de oven, bestrijk het met losgeklopt eiwit en bestrooi met het notenmengsel. Kleur de nootjes goudbruin onder de grill. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  • 4 Meng het zeezout met het venkelzaad en de chilivlokken. Frituur de groentefrietjes en bestrooi ze met het kruidenmengsel. Serveer ze bij het vlees.

Kalkoengebraad met groentefriet is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Krokante kip, groentefriet en appelsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentefriet
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentefriet met gembermosterd
15 min Snack
Bekijk recept
Groentefriet met falafel en yoghurtsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Omgekeerd aardappel-stoofpeertaartje
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoengebraad met druiven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen met gebakken aardappeltjes en boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met kalkoen en Boursin à la Italia
20 min Voorgerecht
Bekijk recept