Everzwijn met veenbessen

6
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de sjalotten. Maak het witloof schoon.
  • 2 Bak het vlees rondom aan in boter. Voeg de sjalot toe en stoof glazig. Blus met de balsamicoazijn en laat volledig verdampen. Doe er de porto en veenbessen bij, dek af en laat 25 à 30 minuten stoven.
  • 3 Stoof intussen het witloof gaar in boter. Bestrooi met de suiker en kruid met peper en zout. Laat het karamelliseren.
  • 4 Voeg 25 g boter toe aan het gebraad en kruid het met peper en zout. Haal het uit de pan en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • 5 Snij het gebraad in plakken en serveer het met de veenbessen en het witloof.

Everzwijn met veenbessen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van wilde eend met veenbessen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ragout van everzwijn met peperkoek en bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met everzwijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van everzwijn met pistachenoten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak van everzwijn onder een paddenstoelkorst en een mandje wintergroenten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept