Zoek
Gratin van lamsgehakt
4
60 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg lamsgehakt
2 uien (gesnipperd)
2 wortelen (in blokjes)
2 stengels selder (in boogjes)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
200 ml tomatenpuree
1 el kerriepoeder
4 eieren
2 eidooiers
500 ml room
suiker
olijfolie
peper
zout
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de ui en de knoflook in olijfolie. Voeg het gehakt toe en roerbak tot het mooi kleurt.
2
Voeg de wortel en selder toe en bak ze even mee. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Roer er de tomatenpuree door en stoof nog 5 minuten.
3
Klop de eieren los, samen met de dooiers, de room, peper, zout en een snuifje suiker.
4
Schep het gehakt in een ovenschotel. Schenk er het eimengsel over. Zet 40 minuten in de oven, tot de bovenlaag goudbruin en stevig is.
Gratin van lamsgehakt is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gevulde courgettes met tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Kleine gehaktballetjes met rijst
1uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta
15 min-
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept