Everzwijnragout basisrecept

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vermeng al de ingrediënten voor de marinade: de ui, wortel, knoflook, jeneverbessen, kruidnagels, laurier, tijm, rode wijn en olijfolie. Doe er het vlees bij. Zet afgedekt in de koelkast. Laat een nacht marineren.
  • 2 Pel en snipper de sjalot. Dep het gemarineerde vlees goed droog, zeef de marinade. Braad de stukjes vlees snel rondom aan in boter of olie. Doe er de sjalotsnippers bij. Roerbak 1 minuut. Strooi er de bloem bij. Schep goed om. Kruid met peper en zout.
  • 3 Schenk er de cognac bij en laat op een vrij hoog vuur de alcohol verdampen. Blus met de wildfond en voeg er zo veel gezeefde marinade aan toe tot het vlees net onderstaat. Doe er de gedroogde boleten bij. Dek af en laat anderhalf uur stoven.
  • 4 Roer de aalbessengelei door de saus. Kruid eventueel nog wat bij. Serveer goed heet. Lekker met appeltjes uit de oven, gevuld met cranberry's, en met kroketten.

Everzwijnragout basisrecept is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van everzwijn met peperkoek en bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnragout met mosterdsaus en polenta met olijven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept