Glutenvrije chocoladetaart met hazelnoot

12
60 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 2 Maal in een foodprocessor de hazelnoten fijn.
  • 3 Hak 200 gram chocola grof en meng hem in de foodprocessor met de gemalen hazelnoten.
  • 4 Voeg het cacaopoeder toe met de boter en suiker en meng alles tot het romig is.
  • 5 Meng de eidooiers erdoor.
  • 6 Klop de eiwitten in een schone kom schuimig.
  • 7 Meng in de foodprocessor beetje bij beetje het eiwit door het mengsel.
  • 8 Doe het deeg in een ingevette en met paneermeel bestrooide springvorm van 24 centimeter. Breek de rest van de chocola in stukjes en druk ze in het deeg.
  • 9 Bak de taart in het midden van de oven 30-35 minuten of tot een prikker die je in het midden steekt er droog uitkomt. Bedenk dat als de prikker de chocola raakt, hij erniet droog uitkomt, ook al is het gebak gaar. 1
  • 0 Klop voor het glazuur de pindakaas romig met de poedersuiker, het cacaopoeder, de vanillesuiker en de roomkaas. Meng de koffie erdoor. 1
  • 1 Bestrijk de bovenkant van de taart met het glazuur en garneer hem met de gemengde noten.

Glutenvrije chocoladetaart met hazelnoot is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Glutenvrije appelkruimeltaart
25 min Gebak
Bekijk recept
Glutenvrije cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Carrot cake
Nagerecht
Bekijk recept
Kruidenballetjes met kurkuma
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept