Vogelnestjes basisrecept

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hou 1 ei apart, kook de 4 overige eieren 6 minuten in een ruime pan met water: ze mogen net niet hardgekookt zijn. Laat ze schrikken onder ijskoud water. Pel ze.
  • 2 Snij het spek heel fijn. Meng het met het gehakt, het rauwe ei, paneermeel, de peterselie, peper en zout.
  • 3 Verdeel het gehakt in 4 porties en kneed ze rond de gekookte eieren. Zet een halfuurtje in de koelkast.
  • 4 Roer de eidooier los. Neem de gehaktballen uit de koelkast. Wentel ze eerst door wat bloem, dan door de eidooier en ten slotte door paneermeel.
  • 5 Verhit de frituurolie tot 175°C. Frituur de gehaktballen in 8 tot 10 minuten gaar en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij ze doormidden en serveer ze meteen.

Vogelnestjes basisrecept is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Vogelnestjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vogelnestjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse Aardappel Omelet
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vogelnestjes
30-60 min -
Bekijk recept