Abrikozenjam

60 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel en droog de abrikozen, halveer en verwijder de pitten. Pureer het vruchtvlees met het citroensap. Halveer het vanillestokje overlangs en schraap het merg eruit.
  • 2 Schep de vruchtenpuree met de suiker, het vanillestokje en het -merg in een kookpan. Meng goed en laat afgedekt minstens 1 uur rusten.
  • 3 Breng het abrikozenmengsel op hoog vuur al roerend aan de kook. Laat 4 minuten borrelen, roer voortdurend.
  • 4 Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Schep het schuim af. Schenk de jam in potjes en dek meteen af. Laat ondersteboven afkoelen. Bewaar de bokaaltjes op een koele, donkere plaats.

Abrikozenjam is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Macaron de Nancy
30 min-
Bekijk recept
Couscous met kip en abrikoos
45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Passievrucht-mascarponegebak
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Platte notentaart
2 uur-
Bekijk recept

Macaron de Nancy
30 min-
Bekijk recept
Couscous met kip en abrikoos
45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Passievrucht-mascarponegebak
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Platte notentaart
2 uur-
Bekijk recept