Slasoep met spiesjes

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien en hak ze grof. Pel de knoflook en pers ’m. Maak de blaadjes sla los, verwijder de dikke nerf en spoel ze.
  • 2 Smelt wat boter in een soeppan. Stoof er de ui en knoflook in glazig. Voeg de sla (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en het kruidentuiltje toe. Laat 3 minuten meestoven. Overgiet met de bouillon. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15 minuten sudderen.
  • 3 Bak intussen in een pan de soepballetjes goudbruin in wat boter. Rol kleine balletjes van de kruidenkaas.
  • 4 Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad. Kruid met peper en zout. Hou warm.
  • 5 Prik de gehaktballetjes, afgewisseld met de kaasballetjes, op 8 spiesjes. Snipper de apart gehouden blaadjes sla fijn. Serveer de soep in kommetjes en werk af met slasnippers en 2 spiesjes.

Slasoep met spiesjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Spiesjes van poffertjes met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept

Avocado-sla-soep met gebakken tijgergarnalen
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Boterslasoep met waterkers
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Slasoep met radicchio en amandelen
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Slasoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept