Kipschnitzel met rijst

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het broodkruim met de groene kruiden, peper en zout. Klop de eieren los in een kommetje. Doe de bloem in een andere kom. Wentel de kip eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het broodkruim.
  • 2 Fruit de ui in olijfolie. Doe er de pijnboompitten bij en bak tot ze lichtjes kleuren. Voeg de rijst toe en roer tot hij glazig wordt.
  • 3 Roer er het piment, de kaneel en krenten door. Overgiet met de warme bouillon en breng aan de kook.  Laat 15 à 20 minuten heel zachtjes sudderen, tot de rijst zacht is en het vocht geabsorbeerd (voeg indien nodig wat meer bouillon toe). Roer er tot slot de boter door.
  • 4 Verhit in een pan boter met olijfolie en bak de kip goudbruin. Serveer ze met de rijst.

Kipschnitzel met rijst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kipschnitzel met Hollands bonenpannetje
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel en bloemkool met kerriesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met mango en krokante kip
Bekijk recept