Donuts

10
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem met het zout. Voeg de suiker en de gist toe. Vermeng met de melk, het ei en de boter. Kneed in 10 minuten tot een soepel deeg. Dek af en laat + 2 uur rijzen, tot het volume verdubbeld is.
  • 2 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 1 cm dikte. Steek er rondjes uit (met een glas of een dresseerring). Maak er met een appelboor in het midden een gaatje in.
  • 3 Leg de donuts op een ingevette bakplaat, dek af met ingevette plasticfolie en laat 1/2 à 1 uur rijzen, tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • 4 Verhit de frituur tot 180°C. Bak de donuts in + 2 minuten aan elke kant goudbruin. Laat uitlekken en afkoelen. Bestrooi met de suiker.

Donuts is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Donut uit de oven
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Party Donuts
20 min
Bekijk recept
Aardappeldonuts
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
DONUTS
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Donut uit de oven
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Party Donuts
20 min
Bekijk recept
Aardappeldonuts
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
DONUTS
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept