Koude soep met ham

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en ontpit de tomaten. Snij ze in partjes. Doe de pitjes door een zeef en vang het sap op.
  • 2 Pel en hak de ui en de knoflook. Snij de korst van het brood, week het toastbrood in water en knijp goed uit.
  • 3 Doe de tomaten en hun sap, het brood, de ui, de knoflook en 2 el olijfolie in de blender en mix fijn. Voeg er koud water aan toe (± 200 ml) tot de soep dik-vloeibaar is. Zet minstens 1 uur in de koelkast.
  • 4 Kook intussen de eieren hard. Laat ze afkoelen. Pel ze en hak ze fijn. Snij de ham in reepjes.
  • 5 Breng de soep op smaak met citroensap, wat cayennepeper en zout. Werk af met ei en ham.

Koude soep met ham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept