1 Schil de asperges en breek het harde uiteinde eraf.
2 Kook de asperges in gezouten water met citroensap beetgaar.
3 Hou enkele blaadjes peterselie apart en mix de rest fijn met de ansjovisjes, 1 el citroensap en de amandelen. Kruid met peper en zout en giet er, onder voortdurend mixen, 100 à 120 ml olijfolie bij.
4 Sla de stukjes vlees plat en kruid ze met peper en zout. Doe de bloem en de losgeklopte eieren in 2 diepe borden. Meng paneermeel, parmezaan en amandelschilfers en doe in een derde bord. Haal het vlees door bloem, ei en paneermeel. Laat even drogen.
5 Bak de schnitzels bruin in boter en olie.
6 Serveer ze met de asperges en de pesto. Werk af met amandelschilfers en peterselie.
Kalfsschnitzels met asperges is een recept van Libelle Lekker