Aardappel-spinazietaart

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, kook ze gaar en snij ze in plakken.
  • 2 Spoel de spinazie en laat de groente slinken in een bodempje water. Laat uitlekken en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie grof.
  • 3 Spoel en snipper de prei. Stoof even aan. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes en roer door de spinazie, de prei en de geraspte kaas. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in en schik er het filodeeg in: kwast elk vel in met olijfolie voor je ze op elkaar legt.
  • 5 Roer de plattekaas glad met de yoghurt en de eieren. Kruid met peper en zout.
  • 6 Schik de helft van de aardappelen op het deeg. Kruid met peper en zout. Schep er de helft van de groenten op, en dan de helft van de plattekaas. Herhaal met de overige ingrediënten.
  • 7 Zet de taart 60 minuten in de oven (dek af met aluminiumfolie als ze te snel kleurt). Serveer warm of koud.

Aardappel-spinazietaart is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazietaart met pijnboompitten
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige ei-spinazietaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart uit Romagna
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart met geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept