Kalfsgebraad met lentegroenten

4
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de kruiden en hak ze fijn. Pel en pers de knoflook, meng met de kruiden en 3 el olijfolie. Wrijf er het vlees mee in en zet 2 uur koel om te marineren.
  • 2 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 3 Pel de uien. Schil de wortelen en de knolselder. Snij alles in vrij grote stukken.
  • 4 Kruid het vlees met peper en zout. Bak het in een ovenvaste pan rondom aan in olie. Neem het vlees eruit.
  • 5 Fruit in dezelfde pan de groenten goudbruin. Blus met de wijn en wat fond. Leg er het gebraad weer bij en zet
  • 130 uur in de oven. Giet er tussendoor beetje bij beetje de fond bij en draai het vlees geregeld om.
  • 6 Maak intussen de lentegroenten schoon en stoom ze beetgaar.
  • 7 Neem het gebraad uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat een kwartier rusten. Doe de room bij het braadvocht en breng aan de kook. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Bind eventueel met sausbinder.
  • 8 Stoof de gestoomde groenten aan in boter. Kruid met peper en zout. Serveer ze met het vlees en de saus.

Kalfsgebraad met lentegroenten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met lentegroenten en zeevruchten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met lamsham en lentegroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met jonge worteltjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vitello Tonnato I
Hoofdgerecht
Bekijk recept