Chocoladetruffels met hagelslag

50
0 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de room aan de kook. Hak intussen 300 g chocolade fijn (of gebruik chocoladedruppels). Neem de pan van het vuur af, doe er de chocolade bij en laat al roerend smelten. Laat afkoelen en opstijven.
  • 2 Leg een vel bakpapier op een serveerschaal of bakplaat die in de koelkast kan. Doe de chocoladeroom in een spuitzak met glad mondje en spuit toefjes op het bakpapier (of gebruik twee koffielepeltjes). Zet 4 uur in de koelkast. Rol de toefjes daarna tot balletjes.
  • 3 Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en wentel er de balletjes door (dat lukt prima als je ze op een vork legt). Rol ze daarna door hagelslag. Voor een leuk effect kun je witte en bruine hagelslag mengen. Laat opstijven.
  • 4 Serveer de truffels in papieren minicupjes.

Chocoladetruffels met hagelslag is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Taart van romige mousse en mango
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijttrifle
- 10 min-
Bekijk recept
Terrine van sherrymousse en perzikcompote
2 uur-
Bekijk recept
Vrolijke feestspiesen
- 10 min-
Bekijk recept

Chocoladetruffels
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Zoete chocoladetruffels Zoete chocoladetruffels
20 min -
Bekijk recept
Witte chocoladetruffels
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffels
60 min-
Bekijk recept