Donuts met chocolade en hagelslag

12
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem met het zout. Voeg de suiker en de gist toe. Meng met de melk, het ei en de gesmolten boter. Kneed tot een soepel deeg. Dek af en laat 2 uur rijzen, tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • 2 Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met een vormpje of glas rondjes uit van 6 à 7 cm diameter. Steek in het midden een rondje uit.
  • 3 Vet een bakplaat in, leg er de donuts op en dek af. Laat 1/2 à 1 uur rijzen, tot het volume verdubbeld is.
  • 4 Bak de donuts 2 minuten aan elke kant in de frituur, op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Breng de room aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat er de chocolade in smelten. Roer om. Laat lichtjes afkoelen.
  • 6 Dip de donuts in de chocolade, bestrooi ze met hagelslag en laat opstijven.

Donuts met chocolade en hagelslag is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Taart van romige mousse en mango
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijttrifle
- 10 min-
Bekijk recept
Terrine van sherrymousse en perzikcompote
2 uur-
Bekijk recept
Vrolijke feestspiesen
- 10 min-
Bekijk recept

Donut uit de oven
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Party Donuts
20 min
Bekijk recept
Aardappeldonuts
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
DONUTS
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept