Zalmterrine

8
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een grote cakevorm (1,5 l) met bakpapier. Snij de zalm in blokjes. Maak de chilipeper schoon en hak hem fijn. Meng hem met de zalm, eieren, room en mosterd. Mix alles fijn. Roer er de dille door en kruid met peper, zout en citroensap.
  • 2 Vul de cakevorm met het mengsel en strijk glad. Dek de vorm af met aluminiumfolie en zet hem in een diep bakblik. Giet er 3 cm kokend water in. Zet 1 uur in de oven.
  • 3 Haal de terrine uit het water en laat 2 uur afkoelen. Zet de terrine vervolgens afgedekt nog minstens 4 uur in de koelkast. Werk af met tuinkers.

Zalmterrine is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmterrine met spinazie
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmterrine Van Samuel L`Hoir
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmterrine
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Asperge-Zalmterrine Met Sallandaisesaus
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept

Zalmterrine met spinazie
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmterrine Van Samuel L`Hoir
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmterrine
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Asperge-Zalmterrine Met Sallandaisesaus
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept