Zoek
Cappuccino van waterkers
12
30 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 bosjes waterkers
0.5 ui
250 g bloemig kokende aardappelen
gehakt bieslook
1 kl citroensap
1 l groentebouillon
100 ml slagroom
1 el boter
peper
zout
Bereiding
1
Pel en hak de ui. Maak de waterkers schoon en hak ‘m grof. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
2
Stoof de ui glazig in boter. Overgiet met de bouillon. Voeg er de aardappelen aan toe en laat 20 minuten koken. Neem de pan van het vuur af.
3
Roer de waterkers door de hete soep. Mix de soep fijn. Breng ze op smaak met het citroensap, peper en zout.
4
Klop de room half op met een snuifje zout. Roer er 1 el bieslookringetjes door.
5
Verwarm de soep nog even, maar laat niet meer koken. Verdeel ze over kleine kopjes en werk af met de bieslookroom en wat extra bieslook.
Cappuccino van waterkers is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Paprika-cappuccino
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kindercappuccino
10 min
Bekijk recept
Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept