Fruitige rijstpudding

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de melk aan de kook met het vanillestokje. Voeg de rijst toe. Laat op een laag vuur 30 min. wellen. Roer geregeld. Laat afkoelen en schep af en toe om.
  • 2 Beboter 4 kleine ovenschaaltjes van zo’n 350 ml. Splits de eieren. Klop de boter schuimig met de suiker en roer er de eidooiers door tot een romige massa. Haal het vanillestokje uit de rijstebrij en roer die door het botermengsel.
  • 3 Hak de gedroogde vruchten fijn en meng ze door de rijst. Klop de eiwitten stijf met het zout en spatel het er voorzichtig door.
  • 4 Schep het mengsel in de vormpjes. Leg er enkele vlokjes boter op en bak 35 min. in de voorverwarmde oven (180°C). Bestuif met poedersuiker.

Fruitige rijstpudding is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpudding
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-pap
90 min- Nagerecht
Bekijk recept
Portugese rijstpudding
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept