Zoek
Taartjes met vulling van choco-hazelnoot
8
60 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 g bloem
150 g boter
45 g rietsuiker
2 el koud water
1 kl kaneelpoeder
kleurstof (rode gel)
120 g hazelnoten
2 el olie
2 el poedersuiker
1 el cacaopoeder
0.25 kl vanille-extract
340 g pure chocolade
Bereiding
1
Meng alle ingrediënten, behalve het water, in de keukenrobot tot een kruimelige massa.
2
Voeg het water toe en kneed tot een stevige massa (niet te lang kneden).
3
Pak het deeg in folie in en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg dun uit en leg het in individuele taartvormpjes. Snij het overtollige deeg weg, maar hou het apart.
5
Leg een stuk bakpapier in de vormpjes en vul met droge rijst. Zet de vormpjes 15 minuten in de oven.
6
Meng ondertussen de rest van het deeg met de kaneel en een beetje rode kleurgel. Rol dun uit en snij of steek er met een vormpje hartjes uit.
7
Haal het bakpapier en de rijst uit de vormpjes en laat nog 10 tot 15 minuten verder bakken, samen met de hartjes van het restdeeg. Laat afkoelen.
8
Verwarm de oven voor op 175°C. Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze donkerbruin in de oven, in 15 minuten.`
9
Leg ze in een keukenhanddoek en wrijf tot alle noten gepeld zijn. 1
0
Smelt de chocolade au bain-marie in een kom. 1
1
Hak de hazelnoten in een keukenrobot tot een pasta. Voeg olie, suiker, cacaopoeder en vanille toe en meng goed. 1
2
Giet er ten slotte de gesmolten chocolade bij en blijf mengen tot een gladde massa. 1
3
Giet het mengsel in de afgekoelde taartvormpjes. Leg er de kaneelhartjes bovenop en laat afkoelen.
Taartjes met vulling van choco-hazelnoot is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept