Rundergebraad met citroenblad en wortelen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 210°C.
  • 2 Maak de citroenblaadjes schoon en leg ze samen met de tijm op het gebraad. Kruid met peper en zout en bind alles samen met keukentouw. Leg in een ovenschotel en leg er de boter in klontjes bij. Zet 35 à 40 minuten in de oven.
  • 3 Schil de wortelen en snij in brunoise (kleine blokjes). Blancheer 10 minuten in gezouten water. Giet af en hou ze apart.
  • 4 Spoel de tomaat en snij ze in 4 partjes. Pel en snipper de knoflook.
  • 5 Verhit de olie in een pan en laat de wortelen, de tomaat en de knoflook 10 minuten sudderen op zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  • 6 Haal het vlees uit de oven en schik het met de groenten op een schaal.

Rundergebraad met citroenblad en wortelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Parmentiergehakt met groenten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rundergebraad met groenten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rundergebraad met ansjovissaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rundergebraad met wijnsaus en een groentekrans
35 min Voorgerecht
Bekijk recept