Eendenborst met notenkorst

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de oven voor op 160°C.
  • 2 Snij het eendenvel ruitvormig in. Kruid met peper en zout. Bak het vlees, zonder vetstof in een hete pan, 5 minuten op de velkant. Schroei de andere kant dicht. Leg in een bakblik, bestrooi met amandelpoeder en amandelschilfers. Zet 25 min. in de oven.
  • 3 Wikkel ze in aluminiumfolie en laat rusten. Giet het vet uit het blik, doe er de bouillon in en roer goed. Kruid met peper en zout.
  • 4 Splits de eieren. Meng de dooiers met de melk, de bloem en de kaas. Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor. Bak van het beslag 4 pannenkoeken in olie.
  • 5 Stoof de worteltjes in boter. Kruid met peper en zout. Giet er 2 el water bij, dek af en laat 5 min. garen. Bestrooi met de suiker en laat karameliseren. Verdeel alles over 4 borden.

Eendenborst met notenkorst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kiphaasjes met notenkorst, sperziebonen en aardappel
17 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Skrei met amandelkorst en beurre blanc
45 min-
Bekijk recept
Kipfingers met notenkorst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kaas in een notenkorst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept