Eend met portosaus

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Bestrijk de eend aan de binnen- en buitenkant met gesmolten boter en kruid met peper en zout. Leg ze op een rooster en zet 2 uur in de oven. Zet er een schaal onder om het vet op te vangen.
  • 3 Pel en snipper de uien. Fruit ze in olie. Blus met de wijn, porto en bouillon. Laat tot de helft inkoken.
  • 4 Bind de saus met maïszetmeel en breng op smaak met peper en zout. Serveer de eend met een lepel saus.

Eend met portosaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Medaillon van hinde met portosaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindemedaillon met portosaus
0 min
Bekijk recept
Gevulde kalkoen met portosaus
0 min
Bekijk recept
Rosbief met portosaus en ganzenlever
0 min
Bekijk recept

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept