Parelhoen met kastanjes

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de groenten schoon. Snij de knolselder en appels in blokjes, de prei in ringen. Pel en halveer de sjalotten. Halveer de kastanjes.
  • 2 Spoel het parelhoen vanbinnen en vanbuiten. Dep het goed droog. Kruid met peper en zout.
  • 3 Meng de appel met de knolselder en de helft van de kastanjes. Kruid met peper en zout. Vul er het parelhoen mee. Sluit de opening en maak vast met prikkers. Bind op met keukentouw.
  • 4 Bak het parelhoen rondom goudbuin in olie, in een pan die in de oven kan. Doe er de sjalotten, de prei en de rest van de kastanjes bij en bak kort mee. Kruid met peper en zout.
  • 5 Verwarm de wijn met de honing en de bouillon. Schenk over het parelhoen. Dek af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven.
  • 6 Neem de aluminiumfolie weg en laat nog 30 minuten verder garen. Garneer net voor het serveren met het basilicum.

Parelhoen met kastanjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Charlotte met kastanjes
Nagerecht
Bekijk recept
Haasspiesjes op kool met kastanjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dim sums met garnalen en waterkastanje
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept