Mosterdsteak met groentemix

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de uien, stoof ze glazig in boter en laat ze afkoelen. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in de lengte doormidden.
  • 2 Schil de wortelen, snij ze in staafjes en blancheer ze 4 minuten. Doe er de lente-uitjes bij en blancheer nog 2 minuten. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 4 Kruid de steaks met peper en bak ze in boter, 2 minuten aan elke kant. Kruid met zout en leg ze op een bakplaat. Meng het ei met de helft van de mosterd, de gestoofde ui, het paneermeel en de kaas. Bestrijk er de steaks mee. Bak ze nog 7 minuten verder in de oven.
  • 5 Doe de rest van de mosterd met de tomatenpuree in de pan van het vlees en roer de aanbaksels los. Giet er de room bij en laat opkoken. Breng op smaak met peper en zout. Laat inkoken tot sausdikte.
  • 6 Stoof intussen de wortelen en lente-ui kort in wat boter. Kruid met peper en zout. Serveer de steak met de groenten en de saus.

Mosterdsteak met groentemix is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept