Kip marsala met kruidenpuree

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen gaar. Pureer ze met de melk en boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de groene kruiden door.
  • 2 Kook de boontjes beetgaar, laat schrikken onder ijskoud water en uitlekken. Stoof ze kort in boter, kruid met peper en zout.
  • 3 Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Roerbak ze bruin in boter. Schep ze uit de pan en hou apart.
  • 4 Fruit in dezelfde pan de knoflook glazig. Strooi er de bloem bij en bak even mee. Blus met de marsala en laat inkoken. Doe er de peperkorrels bij en overgiet met de bouillon. Laat 5 minuten koken. Doe de champignons bij de saus en laat verwarmen.
  • 5 Neem de pan van het vuur af en klop er enkele klontjes koude boter door. Kruid met zout.
  • 6 Kruid de kip met peper en zout. Bak ze goudbruin. Serveer ze met de kruidenpuree, de boontjes en de saus.

Kip marsala met kruidenpuree is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonades met kruidenpuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met romige kruidenpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken asperges met haricots verts
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept