Kipstoofpotje met tomaten

4
60 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, kook ze gaar in lichtgezouten water en giet ze af. Pureer ze met een pureestamper, samen met een klontje boter en de lauwe melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • 2 Pel en snipper de uien en de knoflook. Snij het spek in reepjes. Bak het in een pan zonder vetstof en laat dan uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Schroei de kip dicht in het braadvet van het spek. Voeg de ui en de knoflook toe en schep om. Blus met de wijn en de kippenbouillon. Leg de takjes rozemarijn erbij en laat 45 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
  • 4 Spoel de tomaten en verwijder de pitjes. Snij in blokjes. Doe ze 15 minuten voor het eind van de kooktijd bij de kip. Doe er ook de spekblokjes bij.
  • 5 Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de kip met de saus en de puree.

Kipstoofpotje met tomaten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kipstoofpotje met prei en spek
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipstoofpotje met foelie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipstoofpotje uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Frans stoofpotje met kipsaucijzen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept