Tajine met kip en olijven

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175° C. Halveer de paprika’s, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Leg ze onder de grill, tot de schil zwartgeblakerd is. Laat afkoelen in een plastic zakje. Haal de schil eraf en snij ze in repen.
  • 2 Leg de citroenen 10 minuten in koud water en snij ze in kwartjes.
  • 3 Kruid de kippenbouten met ras el hanout, peper en zout. Pel de ui en snij ze in fijne ringen. Braad de bouten rondom aan in olijfolie. Doe er de uiringen bij, laat ze kort meebakken.
  • 4 Doe de bouten met de ui, de citroenen en de paprika’s in een tajine. Leg er de zongedroogde tomaten en de olijven bij. Overgiet met de warme bouillon. Zet 45 minuten in de warme oven.
  • 5 Werk af met verse gehakte koriander. Serveer goed heet met couscous of rijst.

Tajine met kip en olijven is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept