1 Boen de aardappelen goed schoon. Kook ze gaar in de schil, in licht gezouten water.
2 Snij er in de lengte een kapje af en haal er met een lepeltje zoveel mogelijk kruim uit. Hou ze warm onder aluminiumfolie. Prak het kruim met 1 kl olijfolie. Vermeng met de bieslook en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
3 Bak de spekblokjes knapperig in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Giet het vet weg.
4 Klop de eieren los met de melk, peper en zout. Bak een smeuïg roerei in de spekpan, in een scheutje olijfolie,.
5 Schep het roerei in de aardappelen. Lepel er de puree op. Werk af met spekblokjes. Serveer meteen met een gemengde groene salade aangemaakt met kruidenvinaigrette.
Gevulde aardappelen (2) is een recept van Libelle Lekker