Gestoofd rundvlees met worteltjes

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het rundvlees in blokjes van 3 cm. Snij het spek in dunne reepjes.
  • 2 Maak de groenten schoon. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.
  • 3 Verhit de boter in een grote braadpan en braad het vlees rondom stevig aan. Schep het vlees op een bord en zet opzij. 
  • 4 Doe de wortelen, de ui en de knoflook in de pan en stoof ze lichtjes aan. Schep er de tomatenblokjes en de tomatenpuree door en bak nog even mee. Giet de rode wijn en de bouillon in de pan. Voeg het vlees en de kruiden toe. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt 1,5 uur sudderen tot het vlees mals is. Proef en breng eventueel verder op smaak. Bestrooi met peterselie en serveer met frietjes of aardappelpuree.

Gestoofd rundvlees met worteltjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lentehutspot met kibbeling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept