Zoek
Provençaals konijn
4
45 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 konijnenbouten
500 g wortelen
2 zoete uien
4 vleestomaten (of een groot blik gepelde tomaten)
4 tenen knoflook
100 ml droge, witte wijn
400 ml vleesbouillon
kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
olijfolie
peper
zout
Bereiding
1
Schraap de wortelen, snij ze in plakjes. Pel en snipper de uien en de knoflook fijn. Pel de tomaten, plet ze grof met een vork.
2
Kruid de konijnenbouten met peper en zout. Braad ze kort rondom aan in een beetje hete olijfolie. Zet ze aan de kant.
3
Fruit in dezelfde pan de uien glazig. Doe er de knoflook, de wortelen en de tomaten bij. Blus met de wijn en laat kort in koken.
4
Leg de konijnenbouten op de groenten. Giet er de bouillon bij. Voeg er het kruidentuiltje, de tijm en de rozemarijn aan toe.
5
Dek af en laat 30 minuten zacht stoven. Serveer goed heet.
Provençaals konijn is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerbakschotel met spruiten
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten gevuld met Provençaals gehakt
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met tomaten-paprikasaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen met bleekselderij en kruidenjus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept