Visgratin met olijven

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze kort opdrogen op het vuur. 
  • 2 Snij de vis in stukken. Leg ze 5 minuten in de bouillon tegen de kook aan.
  • 3 Spoel en hak de peterselie. Halveer de olijven. Plet de aardappelen grof met een vork en vermeng ze met de peterselie en de olijven. Kruid met peper en zout. 
  • 4 Schep de helft van de aardappelen in een diepe, lichtjes ingevette ovenschaal. Schep de stukken vis met een schuimspaan uit de bouillon, op de aardappelen. Dek af met de rest van de aardappelen. 
  • 5 Laat de visbouillon tot de helft inkoken. Roer het maïszetmeel los in een half kopje koud water. Bind de saus met het bloempapje. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Lepel de saus over het bovenste aardappellaagje.
  • 6 Bestrooi met het paneermeel. Beleg met vlokjes boter of besprenkel met olijfolie. 
  • 7 Zet 10 minuten in de oven op 200°C.

Visgratin met olijven is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Visgratin met pangasiusfilet onder bleekselderij en kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makkelijke visgratin
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fish pie - visgratin
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Florentijnse Visgratin
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept